Justitie zet beloning op opsporing voortvluchtige

Het Openbaar Ministerie heeft in Opsporing Verzocht een beloning van 15.000 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de arrestatie van Gerel Palm (35). Die is sinds maart 2017 voortvluchtig. Hij is onder meer verdacht van een dubbele poging moord in Noordeloos in 2016.

Suriname

Op zaterdag 10 december 2016 werden langs de N214 bij Noordeloos reed twee neergeschoten mannen gevonden. De slachtoffers waren twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar. De recherche denkt dat Gerel Palm hiervoor verantwoordelijk was. De twee slachtoffers waren enige tijd ook zelf verdachte maar zijn dat nu niet meer. Palm werd aangehouden in Suriname maar wist daar te ontsnappen in maart 2017.

Rijbewijs

Sinds 13 juni 2017 staat Gerel Palm op de Nationale Opsporingslijst. Volgens de politie zou Palm in Zuid-Amerika kunnen verblijven, maar hij zou na zijn ontsnapping ook mogelijk voor korte tijd in Nederland en Duitsland kunnen zijn geweest. Op 15 juni 2018 werd op straat, nabij het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein, een rijbewijs van Palm aangetroffen. Het vermoeden is dat Palm nog steeds contact heeft met mensen in Nederland.

Palm heeft ten tijde van de dubbele poging liquidatie in Noordeloos gebruik gemaakt van een pgp-telefoon die kort na het schietincident lijkt te zijn uitgeschakeld. De politie zegt te vermoeden dat Palm daarna ook nog gebruik maakt van een pgp.

Zie ook:

‘Palm verdachte bij liquidatie spyshop-moord’