Nieuwe info over liquidatie Dennis Struijk

Maar liefst 6 keer werd geprobeerd de Eindhovense crimineel Dennis Struijk te liquideren. De laatste keer lukte het. Nieuwe informatie wijst nu naar de provincie Noord-Holland, meldt de politie vandaag. Komende week wordt naar buiten gebracht wat die informatie precies behelst.

In het tv-programma Bureau Brabant werden anderhalve week geleden beelden getoond van de mannen die Dennis Struijk (35) hebben doodgeschoten in Best, augustus vorig jaar. Op de beelden is onder andere te zien hoe een man met een getrokken vuurwapen op de auto met Struijk afrent. 

Tips

Naar aanleiding van de uitzending kwamen er tips binnen die naar de provincie Noord-Holland leiden. Mogelijk gaat het om de daders van de liquidatie. Volgende week maakt de politie bekend in o.a. Opsporing Verzocht, wat precies de nieuwe informatie is.

Drie daders

In de vorige uitzending waren ook beelden van twee mannen met petjes te zien, die achter en voor het huis langslopen waar Dennis Struijk later een kennis zou bezoeken. Diezelfde mannen staan ook een poosje bij de woning te posten als Struijk binnen is. Verder werden beelden vertoond van een donkerkleurige BMW die gedurende de avond verschillende keren in de buurt parkeerde. De schutter rende na de moord naar de BMW, die er met grote snelheid vandoor ging. De auto werd later uitgebrand teruggevonden. De politie denkt dat er tenminste drie betrokkenen bij de liquidatie van Struijk zijn: de bestuurder van de BMW en de twee mannen die door de straat liepen waar Struijk werd doodgeschoten. Een van hen zou de schutter zijn.

Witwassen

Dennis Struijk was een bekende van de politie. Er liepen diverse strafzaken tegen Struijk, onder andere voor witwassen en mishandeling. Hij overleefde eerder verschillende aanslagen op zijn leven.

Zie ook:

Beelden van liquidatie Dennis Struijk (VIDEO)

Getuigen en beeld in zaak Dennis Struijk

Tweede auto bij liquidatie Eindhovenaar (VIDEO)

‘Gedode Eindhovenaar overleefde zes aanslagen’