Speciale eenheid pakt ruim een ton cocaïne in Surinaamse binnenland (UPDATE)

Er is 1.091,5 kilo cocaïne in beslag genomen in het binnenland van Suriname. Twee verdachten zijn aangehouden en vastgezet. Een gemengde eenheid van leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, het Justitieel Interventie Team en de Directoraat Nationale Veiligheid hebben de operatie uitgevoerd.

Tibiti

De operatie werd op gang gebracht naar aanleiding van binnengekomen informatie. De vangst werd gedaan in een afgelegen regio aan de oever van de rivier de Tibiti, een honderdtal kilometers zuidwestelijk van Paramaribo.

Er werden een vliegtuig aangetroffen en een hoeveelheid zakken met vermoedelijk cocaïne, en tevens een automatisch aanvalsgeweer, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Haven

Dagblad De West meldt dat er meerdere verdachten op de vlucht zouden zijn geslagen. Dat zou gaan om personen die in boten via de rivier ter plaatse waren gearriveerd, kennelijk om de drugs af te voeren.

De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De Narcotica Brigade onderzoekt de zaak verder, met ondersteuning van de overige diensten.

De laatste grote inbeslagname van cocaïne in Suriname was in maart van dit jaar, in de containerhaven van Paramaribo.

De meest recente berichten over Suriname:

Lichaam Hindoestaan (65) aangetroffen vlakbij uitgebrande auto in Suriname

Suriname vraagt Nederland om hulp bij onderscheppen drugs en wapens

Politie doorzoekt Surinaamse woning Piet W.

Brazilië: verdachte werkte in cocaïnehandel voor ‘Surinaamse politici’

Geld en munitie gevonden in onderzoek Surinaamse moorden