Zeven mensen aangehouden in grote actie rondom Utrecht (UPDATE)

De landelijke eenheid van de Nationale Politie zegt dat er in de vroege ochtend van dinsdag acht doorzoekingen zijn geweest waarbij zeven mensen zijn aangehouden. Volgens verschillende media gaat het om een actie tegen het netwerk van de voortvluchtige Ridouan Taghi.

Liquidaties

Volgens de NOS zijn er familieleden en mensen uit Taghi’s directe omgeving aangehouden. De politieteams zoeken naar aanwijzingen voor de verblijfplaats van Taghi en vuurwapens, drugs, contant geld en waardevolle spullen. Ridouan Taghi groeide op in Vianen en Utrecht.

De politie zegt dat het gaat om zeven mannen in de leeftijd van 25 tot 46 jaar.

Taghi is voortvluchtig en staat op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt wordt verdacht van opdracht geven voor liquidaties, onder meer die van een man in Utrecht in het voorjaar van 2017. De broer van een kroongetuige in die zaak is vorig jaar doodgeschoten. Twee broers van Taghi zitten vast in Marokko voor een aanslag in Marrakech waar bij vergissing een student werd doodgeschoten. Utrechter Anouar B. (27) zit in Marokko vast zit op verdenking van betrokkenheid bij de aanval in Marrakech. Hij zou daar tegen de politie hebben losgelaten dat Taghi de opdracht gaf.

Taghi (40) en zijn medeverdachte Saïd Razzouki (46) verblijven mogelijk in het buitenland.  

Nieuwegein

Arrestatieteams vielen panden binnen in Utrecht, Nieuwegein, Vianen en Tiel. De politie zegt dat het om aanhoudingen gaat in een ‘lopend onderzoek’. Er is overal zwaar ingezet door de politie. Veel straten zijn in zijn geheel afgezet en er zijn arrestatieteams ingezet. Ook zijn er gewone straatagenten met helmen en pistoolmitrailleurs op de been.

In Nieuwegein is er een inval geweest bij een portiekflat aan het Nijpelsplantsoen. In Tiel is er in de wijk De Hennepe onderzoek gedaan.