Zo pakte de politie de Bakkali-verdachten

De politie meldt dat ze van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man en twee medeverdachten heeft aangehouden in verband met de moord op de Tt. Melissaweg in Amsterdam, afgelopen donderdag. Via een dna-spoor, camerabeelden en de bewegingen van de vluchtauto wist ze snel tot aanhoudingen over te gaan.

Foto Joost van der Wegen

Dna-spoor

Het Parool meldt dat de hoofdverdachte Shurandy S. is, beter bekend als ‘Andy’, uit Hilversum. Hij wordt er volgens de krant van verdacht te hebben geschoten. Hij was wel bekend bij de politie, maar niet voor zware misdrijven.

De recherche startte na de moord donderdagochtend op Reduan Bakkali een groot onderzoek, waarbij onder meer zaken in beslag zijn genomen, die met spoed zijn onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Aan het begin van deze avond meldde het NFI dat de spullen een dna-spoor bevatte, dat overeenkwam met een dna-profiel in de landelijke dna-databank van justitie. Uit verder onderzoek bleek dat de verdachte met dat dna zich in een woning in Hilversum zou bevinden. Dat feit kon weer worden gekoppeld aan de bewegingen van de vluchtauto, een gestolen Seat Leon, die in ’t Gooi had rondgereden – met vervalste kentekenplaten.

In het bedrijf waar Reduan Bakkeli directeur was, vond de politie camerabeelden van diverse camera’s waarop de schutter te zien is, zonder gezichtsbedekking. Dit was de 41-jarige man die nu is aangehouden.

Verdachten

Vrijdagnacht werd een tweede verdachte aangehouden door een arrestatieteam op de Rijksweg A13 bij Rijswijk. Het gaat om een 34-jarige man. Zaterdagochtend werd nog een derde verdachte, een 31-jarige man, aangehouden op een locatie in het Westland. Zij worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan de dodelijke schietpartij, aldus de politie in haar bericht.

Wapens in beslag

Tijdens het lopende onderzoek zijn tot nu toe meerdere automatische en handvuurwapens en andere ‘relevante goederen’ in beslag genomen. De aangehouden verdachten zitten vast, in zogenaamde volledige beperkingen. Dit betekent dat zij geen media mogen bekijken, niet mogen telefoneren (behalve met zijn advocaat) en geen contact met medegevangenen mogen hebben. Om deze reden kan de politie ook geen verdere mededelingen doen in de zaak, laat ze weten.

Familie kroongetuige uit huis gehaald (VIDEO)

Slachtoffer is Reduan Bakkali

Broer kroongetuige doodgeschoten (UPDATE3)

Door deze liquidatie ging de kroongetuige zingen