‘Twee mannen vast voor aanslag op “tattoo-killer” Cor P.’ (UPDATE)

Voor de moordaanslag op “tattookiller” Cor P. zijn twee jonge mannen aangehouden. Dat hebben bronnen rond het onderzoek gezegd tegen RTV Oost. Cor P., ook wel genoemd  De Paling, werd begin dit jaar neergeschoten in de Dominicaanse Republiek. Cor P. stond internationaal gesignaleerd op het moment dat hij werd beschoten. Hij had zijn enkelband doorgeknipt en was ondergedoken sinds januari 2020.

Alphen aan den Rijn

Op 4 januari 2022 werd Cor P. door twee mannen op een scooter neergeschoten. Hij zit nu vast in Nederland.

De mannen die zijn opgepakt zijn 22 en 21 jaar. Ze komen respectievelijk uit Tiel en de Dominicaanse Republiek en zijn in juni al opgepakt. Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee ervan met eventuele anderen een criminele organisatie te hebben gevormd die moorden in opdracht pleegde. De verdachte uit Tiel wordt ook verdacht van bemoeienis bij een grote wapenopslag in Alphen aan de Rijn met vier raketwerpers en tientallen (automatische) wapens. In april zijn daarvoor twee mannen gearresteerd.

Gerechtshof

Volgens het OM heeft P. samen met zijn broer en twee anderen in 2009 Enschedeër Onno Kuut vermoord. De vier verdachten dragen een kenmerkende tatoeage van Chinese tekens op hun rug. Na vrijspraak door de rechtbank in Rotterdam gaat deze zaak nu dienen in hoger beroep bij het gerechtshof Amsterdam.

Cor P. werd eerder veroordeeld voor een mislukte moordaanslag op Amsterdammer Marlon Dalfour in 2009.