‘Amsterdammer verdacht van twee ontvoeringen’

Amsterdammer Houssine A. S. is in België verdacht van opdracht geven van de ontvoering en laten verdwijnen van de Antwerpse drugshandelaar Abdelkader Bouker, alias De Jood, aldus de Gazet van Antwerpen. De politie heeft in Brussel een vals paspoort gevonden met de foto van A. S.

Dubai

De onderzoeksrechter heeft de afgelopen week zeker twee aanhoudingen verricht: Mohamed K. en Hacene S. De twee zitten al sinds begin 2017 in België vast voor de ontvoering van Younes El B., broer van Othman El B., een man die verdacht wordt van grote drugstransporten en in Dubai zou verblijven. Daarvoor zitten ook Rachid B. en Mohamed S. vast. Alle vier zijn Fransen uit de Parijse banlieues met een gewelddadige reputatie.

Frankrijk

“Younes El Magico” werd ontvoerd bij een sportschool in Antwerpen. Toen was Bouker al enige maanden spoorloos. El Magico werd vijf weken in Frankrijk ondergebracht. Waarschijnlijk kwam hij vrij nadat er miljoenen zijn betaald.

In dat onderzoek heeft Othman E.B. aan de politie verklaard dat Houssine A. S. achter de ontvoering zou zitten. Houssine “Hoes” A. S. is oorspronkelijk afkomstig uit de Amsterdamse Pijp en een jeugdvriend van Gwenette Martha. In 2012 kwam het tot een gewelddadige breuk tussen de twee. Houssine A. S. kwam samen met Benaouf A. en het conflict leidde onder meer leidde tot de moorden in de Staatsliedenbuurt en een reeks van onderling geweld tussen de twee groepen, en de dood van Martha in 2014.

320 kilo

Volgens de Gazet zou A. een conflict hebben met E. B. omdat die hem buitenspel zou hebben gezet in de cocaïnehandel via de haven van Antwerpen.

De ontvoering van Bouker (foto rechts) zou los staan van de zaak met E.B.. De recherche zou wel aanwijzingen hebben dat Houssine A. S. ook opdrachtgever was van deze ontvoering. Deze zou een mislukt transport van 320 kilo cocaïne in de Antwerpse haven als achtergrond hebben. Bouker zou die partij hebben gekocht van de organisatie van Hoes maar niet hebben betaald omdat de drugs in beslag werden genomen door de politie.

Bouker zou hebben gezegd: ‘Het transport was al verbrand. En dat was jullie verantwoordelijkheid, niet de mijne.’

Er zou 2 miljoen losgeld zijn betaald maar de laatste tranche van 1 miljoen euro zou zijn achtergebleven omdat de entourage van Bouker betwijfelde of hun “chef” nog wel in leven was.

Anderlecht

In het onderzoek naar de ontvoering van Younes El Magico duikt een gsm-nummer op dat ook voorkomt in het onderzoek naar de verdwijning van De Jood. Een stadswacht van de gemeente Anderlecht zou banden hebben met de Parijse gangsters. In zijn appartement lag een aantal valse paspoorten met de foto van Houssine A. S..

De Parijzenaars hebben een flink strafblad met zware geweldsdelicten.

Zie ook:

Zevende schietpartij in Antwerpen op woonhuis

Tweede aanslag op woning crimineel in Antwerpen

‘Aanslag op woning handlanger drugsbaron’