‘Astrid en Hakkelaar wilden erfenis Van Hout’

De dochter van Johan Verhoek (“De Hakkelaar”) heeft een brief aan Holleeder’s advocaat Sander Janssen gestuurd waarin zij zegt dat haar vader samen met Astrid Holleeder delen van de criminele erfenis van de vermoorde Cor van Hout wilde inpalmen.

Luchtje

Maruschka Verhoek schrijft in een op 28 april 2017 gedateerde brief dat zij Astrid Holleeder rond 2007 leerde kennen. Later ontdekte ze dat haar vader, de voormalige hasjhandelaar, en Astrid Holleeder een relatie hadden. Ze schrijft dat Astrid Holleeder en Verhoek de panden op de Achterdam in bezit wilden krijgen en dat Holleeder daar niets van mocht weten. De brief is te lezen op Quotenet.

Ze schrijft dat Astrid zei:

Ik regel dat wel, zodat we er geen last mee kunnen krijgen en gepakt kunnen worden.

Het was volgens Maruschka Verhoek duidelijk dat ‘aan de hele zaak een crimineel luchtje zat’.

FIOD

Cor van Hout was getrouwd met Sonja Holleeder en werd in 2003 vermoord. Holleeder wordt nu verdacht van deze en vijf andere moorden.

De FIOD startte in 2005 het zogeheten “Goudsnip”-onderzoek naar de verdenking van witwassen van het criminele geld van Van Hout, met als verdachten onder meer Sonja Holleeder, Astrid Holleeder, Johan Verhoek en onder meer de boekhouder van Van Hout. De vervolging van Astrid Holleeder werd niet doorgezet wegens gebrek aan bewijs.

Sonja Holleeder sloot in 2012 een deal met Openbaar Ministerie waarbij zij vervolging afkocht voor 1,1 miljoen euro. Niet lang daarna begonnen de zussen Sonja en Astrid Holleeder tegen hun broer belastende verklaringen af te leggen.

‘Valse verklaringen’

Willem Holleeder vertelde afgelopen vrijdag tijdens zijn verhoor dat Astrid langere tijd een relatie Verhoek heeft gehad. De bewering van de dochter van Verhoek zou een een rol kunnen gaan spelen in het proces tegen Holleeder.

Holleeder heeft aan de rechtbank gezegd dat onder regie van Astrid Holleeder het geld en de panden, inclusief de business op de Achterdam is ingepalmd. Volgens Holleeder is een dreigende strafrechtelijke vervolging inzake witwassen van de erfenis van Van Hout en de deal van Sonja de reden dat de gezusters valse verklaringen tegen hem af zijn gaan leggen. Ze ‘smeren me levenslang aan’, zei Holleeder.

Zie de laatste berichten over Holleeder:

Verraad: de kern van de Zaak-Holleeder

Holleeder: ‘Endstra was niet te begrijpen’

Hierom praat Holleeder over het Heineken-geld

Holleeder: ik had 8 miljoen bij Endstra ingelegd

Holleeder: ‘Astrid zei je moet Cor voor zijn’

Holleeder noemde de naam van de Allesweter niet

Zo werd Willem Holleeder veroordeeld