‘Caloh Wagoh-verdachten wilden Amsterdamse criminelen liquideren’

Leden van de motorclub Caloh Wagoh en medeverdachten zouden in onderlinge pgp-berichten in februari 2017 plannen hebben besproken om zes Amsterdamse criminelen te liquideren. Het Parool schrijft dat het gaat om de broers Khalid en Mimoun B. (1986), rapper Jason L. (1992), diens vriend Germaine R. (1987), Riff W. (1989) en de onlangs doodgeschoten Inchomar Balentien (1985).

Wessels

De krant baseert zich op verschillende anonieme bronnen die betrokken zijn bij het proces. Vrijdag is er een pro forma-zitting in de zaak tegen onder meer Delano “Keylow” R. (49), Greg R. en vijftien andere verdachten. Op de aanklacht stonden de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels (Breukelen, juli 2017), crimineel Farid Souhali (Den Haag, april 2017) en crimineel Zeki Yumusak (Rotterdam, juli 2017).

Crimineel Greg R. (71) wordt voor zover bekend niet aan de moordplannen op de zes Amsterdamse criminelen gelinkt.

Taghi

Justitie zou het vermoeden hebben dat verdachten in opdracht van de voortvluchtige Ridouan Taghi opereerden. Taghi is hoofdverdachte in het Marengo-proces over andere moorden. Taghi’s advocaat Inez Weski heeft alle beschuldigingen aan diens adres altijd ontkend.

Inchomar Balentien overleefde eerdere aanslagen maar werd in juli van dit jaar geliquideerd in de Amsterdam-Zuidoost. “JayJay” Jason L. zit een langdurige celstraf uit voor uitlokken van een moord. Zijn vriend Germain R. werd al eerder ernstig bedreigd. Riff W. werd recent veroordeeld voor schieten nadat hij en enkele vrienden waren beschoten in een café in De Pijp in Amsterdam. Khalid B. is in 2016 beschoten in Rotterdam.